Nyhedsbrev

Langesø Golf

Langesø Golf Team

Kære Langesøgolfere!   Så er sommeren over os og det er tid til et lille nyhedsbrev.  

Greenen på hul 18

 


Vi har igennem den seneste tid haft flere som har spurgt ind til hvornår hul 18 genåbnes, så her en kort status på hul 18. Som alle ved, har vi haft et lidt mærkeligt forår/forsommer hvor temperaturene om natten langt hen i maj stadig ofte var nede omkring 0 – dette betød at væksten i det tilsåede omkring greenen ikke havde en helt optimal vækst. Konsekvens for denne ikke helt optimale vækst og for at speede processen op besluttede vi for et par uger siden at købe noget rullegræs, da specielt bunkerkanterne ikke levede op, til den kvalitet, som vi ønsker at have på banen.


Rullegræsset er kommet af 2 omgange, den sidste portion kom tirsdag i denne uge og blev lagt onsdag. Herefter skal det have ro, gødning og vand de næste 7 – 10 dage inden vi igen åbner op for greenen.

 

Da 18 green har været lidt hårdt belastet af at være benyttet som puttinggreen skal den imens det nye rullegræs etablere sig også have lidt ro hvor den bliver eftersået, gødet osv. Så den sammen med området omkring står fuldstændig klar, når den åbnes op for spil. Derfor bliver den lukket af i den samme periode (de næste 7 – 10 dage) – der vil blive etableret putting huller på indspilsgreenen.

 

Midlertidige regler for indspils- og puttinggreen.

 


I den periode, hvor der er både puttinggreen og indspilsgreen, må der kun slås bolde til indspil, hvis der ikke er nogle på greenen, som øver deres put. Putting har forrang for indspil, da der ofte er spillere, som kort før deres runde ønsker at slå et par puts.

Nybegyndere forårsholdet.

 


Som det sikkert bemærket, har vi fra midten af april haft godt gang i endnu et hold af nye golfere. Cirka 85 personer har forsøgt at lære at spille golf og ud af disse er lige over halvdelen blevet til aktive medlemmer fra 1.7.19.

Vi er ikke i tvivl om, at en af de overvejende grunde til at så mange har valgt at forsætte i sporten, er den meget positive modtagelse disse personer har fået af jer alle hvilket vi gerne vil takke jer alle for. Specielt har det også med så mange deltagere været en stor opgave for vores korps af mentorer, som igen har klaret denne opgave med både højt humør og deres bidrag har også været en stor faktor i inddragelsen af alle de nye i golfen og det sociale netværk. En kæmpe tak til jer alle og vi håber, at I igen er klar til nye efter sommerferien.

Nyt begynderhold starter den 10. august 2019!

 


Nyt hold af nybegyndere starter op den 10. august og der er allerede en god tilmelding til dette hold. Hvis I kender nogen, som også gerne vil i gang med golf, så spark til dem, så de også kan blive tilmeldt dette begynderhold.

Sommertræning

 


Der er oprettet flere træningstilbud i form af hold hen over sommeren. Ttilbuddene kan ses på hjemmesiden og er også tidligere udsendt som mail. Skynd jer at få jer tilmeldt, så I kan få ny inspiration og forhåbentlig masser af fremgang i jeres spil.

 

Link til sommer træning: klik her! – NÆSTEN UDSOLGT

 

Flere af kurserne er allerede fyldt eller tæt på at være fyldt op, så ønsker du at deltage, så skynd dig at blive tilmeldt!

Shelters og torden/lyn

 


Vi har fået forespørgsel om, hvorfor der ikke er monteret lynafledere på golfhusene på hul 1, 8 og 15, da de ofte bruges som læ huse i forbindelse med regn og lyn og torden.

Det er således at der kun anbefales lynafledere, når man har en bygning i det åbne land eller hvis bygningen ligger på toppen af en bakke og dermed er et af de højeste punkter i området. Hvilket jo her i Langesø ikke er tilfældet, da der er masser af høje træer rundt om på hele banen, som udgør de højeste punkter. Af samme grund, har skovfolk altid har lært at man aldrig i skoven skal søge ind under de højeste træer, men hellere lidt yngre træer også selvom de måske ikke dækker helt så godt for regnen.

 

Vejledningen nedenfor er taget fra Alm. Brand´s hjemmeside.

Hvornår er en lynafleder en fordel?

 


“Langt de fleste huse i Danmark ligger lavt og med højere bygninger i nærheden, og her er det ikke nødvendigt at montere en lynafleder. Ligger dit hus derimod på toppen af en bakke eller som det eneste i et fladt landskab, kan det være en god idé”


Men skulle i pludselig befinde jer på et helt åbent golfhul rundt om i landet (dem har vi jo ikke mange af her på Langesø) og der pludselig kommer lyn og torden direkte hen over jer kan det kun anbefales at lægge sig ned eller i god tid søge læ og sikkerhed.

Husk der må ikke spilles i lyn og torden, da det er livsfarligt, dette nævnes da greenkeeperne 2 gange i år har måtte bede spillere om at gå i læ og ikke spille videre da det var for farligt!

Vi vil ønske jer alle en dejlig sommer og håber at vi vil se en masse af jer på banen og til sommertræning.

#DenSkjulteGolfPerle